Skullerud Sportsklubb med sterke prestasjoner i innendørs VM i Praha 2024
Skullerud Sporsklubb forbereder seg til innendørs VM i Praha 2024

Reisebrev og andre nyheter

NORGE OG SKULLERUD MED FLOTTE RESULTATER I INNENDØRS VM I PRAHA

Verdensmesterskapet i innendørsroing i Praha ble en fantastisk opplevelse! Et godt organisert mesterskap i den store O2-Arena som vi delte med Depeche Mode denne siste helga i februar. Det var to hele dager med masse spennende og tette konkurranser; 500m, 2000m, stafetter og Versa-konkurransen. 2200 deltakere fra alle verdenshjørner, glade amatører og landslagsroere i skjønn forening.

Alle de 18 deltakerne fra Skullerud Sportsklubb - roing fikk gjennomført sine løp, og vi satte vårt preg på tribunen. Til sammen sanket laget tre gullmedaljer på 500m; Lillian Dramsdahl, Benita Clausen og Dirk Müller (som har tysk pass) vant sine klasser etter sterke løp. EM-medaljer ble også delt ut og disse tre ble da også europeiske mestere. De fikk følge av Ole Kristian Karlsen som fikk EM-sølv (5. plass i VM). På 2000m ble det sølvmedaljer til Lillian og Benita i både VM og EM, samt flere gode resultater og nye personlige bestetider for mange av deltakerne fra Skullerud. I tillegg til Dirk som er tysk, har to av Skulleruds beste roere har svensk pass, og er derfor ikke med i lista over norske deltakere. Kent Petterssons rodde til 5. plass på 2000m, noe som holdt til EM-gull og Jonas Westbergs fikk en sterk 6. plass i VM.

Anders Meskestad Jacobsen jobbet seg til en imponerende fjerdeplass i Versa-konkurransen. Det var også flere norske deltakere som rodde stafett, på lag satt sammen på tvers av land og/eller kjønn.
Det var flere norske deltakere fra andre norske klubber, både online og på ro-arenaen, blant annet Katrine Bomstad som fikk VM-sølv og EM-gull. Liste over alle norske deltakere er lagt ved med forbehold om små feil. Komplette resultater finnes på www.worldrowing.com.

Gruppa fra Skullerud Sportsklubb – roing hadde fine dager i Praha og flere meldte seg spontant på det digitale nordiske mesterskapet første helga i mars. Det var spesielt flott å endelig få konkurrere på et fysisk arrangement igjen. Vi gleder oss til neste gang! I mellomtiden skal vi trene og konkurrere med oss selv. Vi skal ha en halvmaraton-konkurranse i løpet av våren, og så blir det flere klubbkonkurranser til høsten igjen. Sjekk oss og ut og ta kontakt hvis du har lyst til å delta på et av våre små lokale arrangementer!

Ingrid Stuenæs, Skullerud Sportsklubb

SKULLERUD MED KJEMPETROPP TIL INNENDØRS-VM 2024

Siste helgen i feburar arrangeres det verdensmesterskap i innendørsroing i Praha. Mesterskapet er i år slått sammen med EM. Fredag 23. februar braker det løs med 2000m-løp, 500m løp og stafetter. Det deltar 27 fra Norge. Av disse er 18 fra Skullerud sportsklubb- Roing, en roklubb med utgangspunkt i Skullerud sportssenter i Østensjø bydel i Oslo. Klubben driver utelukkende med innendørsroing, selv om noen pusler litt på vannet i ny og ne i andre klubber. Gjennom ildsjelene som driver senteret, Tore og Jorunn Foss, er det lange tradisjoner med deltakelse i internasjonale mesterskap fra senteret og klubben. Siden 2018 da verdensmesterskapene ble offisielle har klubben fra Skullerud tatt medaljer hvert år!

I årets VM deltar klubbens medlemmer i flere ulike aldersklasser, fra 23-39 til 75-79, damer og menn og både i åpen vektklasse og lettvekt. Gruppa består av en gjeng roglade folk med ulike treningsmål og mål for deltakelsen i VM. Det er stort spenn i treningsbakgrunn; fra et nesten profesjonelt nivå med store treningsmengder, til mosjonister som liker romaskinens effektive trening og vårt sosiale treningsmiljø. Noen ønsker å kjempe om medalje, andre slå sine personlige rekorder, mens det også er noen som bare har som mål å gjennomføre et løp i en konkurransesituasjon. Det er både erfarne mesterskapsdeltakere og debutanter i gjengen fra Skullerud, med nye klubbdrakter for anledningen.

På damesiden stiller Skullerud med 7 deltakere. Lillian Dramsdahl (50 år) stiller i Damer 50-54 lettvekt. Hun rodde 2000m i Åpen klasse i NM i Horten i januar, og ble der nr. 10. Hun har allsidig bakgrunn, og har gode resultater fra internasjonale konkurranser i både hinderløp (OCR) og triatlon. I VM deltar hun både i 2000m og 500m og kan hevde seg. Benita Clausen (53 år) er sprintorientert og har flere verdensrekorder på korte distanser på romaskin. I årets mesterskap skal hun konkurrere både på 2000m, 500m og 4x500m stafett. Hun tok sølv i fjorårets hybride mesterskap på 2000 meter og gull på 500m, og vil være en medaljekandidat også i år. De fire andre damedeltakerne stiller på 2000m i klassene 23-39 (lettvekt), 40-44, 45-49 (lettvekt) og 50-54.

Blant de 11 deltakerne på herresiden har vi Kent Pettersson (59 år) som tok gull i sin klasse i Paris 2020. Han har deltatt i de aller fleste offisielle og uoffisielle VM de siste 30 åra. Også han deltok i Åpen klasse i NM, der han ble nr 17 i konkurranse, med deltakere han nesten kunne vært bestefar til! Han er i sitt siste år i aldersklassen 55-59, så neste års mesterskap blir vel det store målet med overgang til ny aldersklasse. Han skal ro 2000m og stafett i årets VM. Det samme skal Ole Kristian Karlsen (59 år), som i tillegg også skal ro 500m. Han har sølv på 2000m og gull i sin klasse på 500m fra Paris 2020 og henholdsvis bronse og gull i det hybride mesterskapet i 2021. Han er på en god dag blant de beste på begge distanser i Praha. Dirk Müller (57 år) er sprint-spesialist. Han skal ro stafett og selvfølgelig 500 meter, der han er medaljekandidat i sin klasse. De andre deltakerne deltar i 23-39, 40-49, 50-54, 55-59, 60-64 lettvekt og 75-79 lettvekt.

For romiljøet og roklubben på Skullerud Sports senter er VM i februar det årlige målet for treningen. Det trenes uke for uke med treningsprogram fra Kent Pettersson. Treningsmiljøet er åpent for alle, inkluderende og støttende, med uformelle konkurranser i løpet av året hvor man kan delta uansett hvor fort man ror. Roklubben har i tillegg til medlemmer som trener fast på senteret, også online-medlemmer flere steder i landet. De to siste årene har vi også deltatt i Oslo rokrets sin Åtter grand prix, noe som har vært et sosialt og morsomt tilskudd til treningsopplegget.

Blant de andre deltakerne fra Norge finner vi blant annet Anders Meskestad Jacobsen (43) som skal delta Versa-konkurransen. Dette er en konkurranse som man må kvalifisere seg for å delta i. De 10 beste damene og de ti beste herrene får delta. Konkurransen går over to dager og inneholder fem ulike øvelser.

Mer informasjon om mesterskapet og live-overføring fra løpene finner dere på World Rowing.